Nettipokeri

Nettipokeri

Kuinka pääsen nettipokerissa alkuun?

Pokerin voittokulku alkoi netin yleistymisen myötä. Toki pokeria on pelattu melkein “aikojen alusta” saakka, mutta netti on mahdollistanut sen pelaamisen paikaista riippumatta ja mihin aikaan tahansa. Peliseuraa löytyy ympäri maailman ja juuri omalle kukkarolle sopivia pelejä on tarjolla vaikka kuinka!

Suosituimmilla pokerisivuilla kuten PartyPoker pelaa mihin kellon aikaan tahansa tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia pelaajia ja nettipokerissa kaikista yleisin pokerin pelimuoto on Texas Hold’em!

Nettipokeria kuten livepokeriakin voidaan pelata joko käteispelinä tai turnausmuotoisena pokerina.

Pokerin käteispelissä pelataan sananmukaisesti käteisellä, joka on vaihdettu pelimerkeiksi. Kaikki panokset ovat juuri sen verran rahaa, kuin ovat panostuksetkin. Jos joku korottaa kympillä, niin tämä todellakin laittaa peliin 10 euroa.

Turnauksissa jokainen pelaaja ostaa itsensä “sisään” ja tämä maksaa esimerkiksi 10 euroa. Pelaajat saavat alussa saman verran pelimerkkejä. Turbaus jatkuu kunnes kaikki pelimerkit ovat yhdellä pelaajalla ja sisäänostossa kertyneet rahat / potti jaetaan turnauksessa esim. kolmen parhaan kesken tai miten missäkin turnauksessa voitonjako on järjestetty.

Käteispelin ja turnauksen välinen ero on suuri, vaikka säännöt ovat samat 🙂 Erot liittyvät lähinnä pelin taktiikkaan. Aloittelevan pelaajan kannattaa kokeilla ilmaista Texas Hold’em pokeria, joka löytyy näiltä sivuilta! Sen avulla on helppoa kokeilla peliä täysin riskittä ja omaksua pokerikädet sekä säännöt ja tämän jälkeen voikin rohkein mielin lähteä mukaan oikeisiin peleihin!

Kun siirrytään oikeisiin peleihin, suosittelemme aloittamaan edullisilla turnauksilla, näin pääsee kokeilemaan miltä rahasta pelaaminen tuntuu. Pokeri vaatii yllättävän paljon kärsivällisyyttä ja aloitusvaiheessa joskus pitkäänkin kestävät turnauspelit voivat olla oiva tapa opetella myös tätä! Käteispeliin verrattuna turnaus tarjoaa sen suojan, että siinä voit hävitä vain sen verran kuin olet sisäänostosta maksanut ja kaikkien pelimerkkien häviäminen vie yleensä sen verran aikaa , että siinä ehtii jo oppiakkin paljon myös käytännön pelaamisen kautta – mikä on usein se paras tapa hioa omia pokeritaitoja.

Ensimmäisten turnausten jälkeen voi harkita käteispelien kokeilemista. Niissä voikin sitten panostaa reilummin ja myös hävitä / voittaa reilummin. Monet pelaajat jatkavat sekä turnausten että käteispelien pelaamista urallaan / harrastuksena ja niiden erot huomaa nopeasti. Käteispelissä käytetyllä pelityylillä ei välttämättä menesty turnauksissa ja päinvastoin. Pokeri onkin erinomaisen mielenkiintoinen taitopeli, jossa toki onnellakin on merkitystä, mutta pitkässä juoksussa taito on se joka ratkaisee!

Lisää pokeritietoa löydät täältä!

Vastaa