Texas Holdem säännöt

Texas Holdem pokeri säännöt

Texas Hold’em on kaikkein suosituin pokeripeli eikä mikään ihme sillä se on myös kaikkein helpoin oppia ja peliseuraa löytyy milloin ja mistä tahansa tähän todellisten “pokeriheiden” peliin!

[featured feattitle=’PartyPoker’ site=’PartyPoker.com’ ]Ilmaisia turnauspaikkoja ja 500$ talletusbonus![/featured]

Texas Holdem pokeri pelin kulku

Texas Holdemissa kaikille pelaajille jaetaan kaksi pimeää korttia, joita ei näytetä muille pelaajille. Näiden jälkeen jaetaan pöytään viisi yhteistä avointa korttia, joita kaikki pelaajat voivat käyttää kätensä muodostamisessa. Pelaajat rakentavat viisikorttisen kätensä käyttäen yhtä, molempia tai ei kumpaakaan omista korteistaan ja yhdistämällä niitä yhteisiin pöytään avoimina jaettuihin kortteihin. Pokerikäsien arvojärjestys löytyy täältä!

Texas Holdem jakautuu neljään panostuskierrokseen ja panostus liikkuu myötäpäivään pöydän ympäri. Panostus alkaa ensimmäisestä pelaajasta jakajanapista (dealer) vasemmalle ja jakajanappi liikkuu yhden askeleen vasemmalle jokaisen käden jälkeen. Nettipeleissä jakajanappi korvaa oikean jakajan.

Jos kaksi tai useampi pelaaja päätyy tasapeliin, koska heillä on yhtä vahvat kädet, potti jaetaan tasan (split). Jos yksi pelimerkki jää yli, lähin jakajanapin vasemmalla puolella oleva pelaaja saa sen.

Blindit eli panokset

Ennen kuin peli alkaa, jakajan vasemmalla puolella istuvat kaksi ensimmäistä pelaajaa asettavat blindit eli pimeät panokset. Nimi tulee siitä, että ne asetetaan ennen kuin pelaajat ovat nähneet korttejaan. Blindit takaavat sen että potissa on rahaa heti pelin alusta lähtien. Pelaaja, joka istuu heti jakajan vasemmalla puolella, asettaa pienen blindin ja hänen vasemmalla puolellaan istuva pelaaja asettaa ison blindin.

Ennen floppia

Jokaiselle pelaajalle jaetaan kaksi korttia kuvapuoli alaspäin. Näitä kutsutaan pimeiksi korteiksi tai hole-korteiksi. Big blindin vasemmalla puolella istuva pelaaja aloittaa. Hänellä on kolme vaihtoehtoa: maksaa panos (iso blindi), korottaa tai kipata.

Maksu

tarkoittaa, että pelaaja maksaa ison blindin kokoisen panoksen ja pysyy mukana pelissä

Korotus

tarkoittaa, että pelaaja ei ainoastaan maksa vaan hän myös nostaa panoksen määrää

Foldi

tarkoittaa, että pelaaja antaa korttinsa pois eikä osallistu käteen

Panostuskierros jatkuu myötäpäivään pöydän ympäri, kunnes jokaisella pelaajalla on ollut mahdollisuus toimia vuorolla.

Jos yksi pelaaja korottaa, silloin kaikkien kädessä mukana olevien pelaajien on valittava, haluavatko he maksaa korotukset, korottaa korotusta entisestään vai kipata korttinsa, jolloin heidän ei tarvitse maksaa enää lisää.

Kun panostuskierros saavuttaa pelaajan joka asetti ison blindin (ensimmäinen täysi panos), isossa blindissa istuva pelaaja voi “sököttää”, eli päättää jäädä peliin ilman että lisää pottiin mitään. Kuitenkin jos toinen pelaaja on korottanut, ison blindin asettaneella on kolme vaihtoehtoa: kipata, maksaa tai uudelleenkorottaa.

Kun kaikki pelaajat ovat joko kipanneet tai panostaneet yhtä paljon kuin suurin panostus vaatii, jaetaan floppi.

Floppi

Kolme yhteistä korttia jaetaan pöydälle kuvapuoli ylöspäin. Jokainen pelaaja voi käyttää näitä kortteja oman viiden kortin käden muodostamiseen. Seuraa toinen panostuskierros.

Turn

Neljäs yhteinen kortti jaetaan pöydälle kuvapuoli ylöspäin. Seuraa kolmas panostuskierros.

River

Jaetaan viides ja viimeinen yhteinen kortti, mitä seuraa viimeinen panostuskierros.

Showdown eli näyttö

Jos pelissä on useampi kuin yksi pelaaja jäljellä, seuraa näyttö, jossa pelaajat näyttävät korttinsa ja paras käsi voittaa. Jos kahdella pelaajalla on samanarvoinen käsi, potti jaetaan.

Vaikuttaako mielenkiintoiselta? Pokerikärpänen puree helposti! Sivuillamme voit kokeilla nopeasti: Pelaa Texas Holdem pokeria ilmaiseksi!

Jos peli alkaa oikeasti innostaa niin suosittelemme PartyPoker sivustoa!

Vastaa