Pokerikäsien arvojärjestys

  pokerikasiarvojarjestys

  Pokeri on yksi vaihtelevimpia ja monipuolisimpia korttipelejä. Kotipeleissä pelattavia muunnoksia on ympäri maailman lähes ääretön määrä, mutta me keskitymme kaikkein suosituimpaan ja tunnetuimpaan pokerin muottoon – Texas Hold’em pokeriin! Texas Hold’em (kuten mm myös Omaha, Seven Card Stud ja Five Card Draw) noudattaa perinteistä “korkean käden” arvojärjestystä, jonka käymme läpi tässä.

  Ennen kuin ryhdytään pelaamaan, on tietenkin syytä sopia mitä sääntöjä noudatetaan, sillä myös Texas Hold’em pokerista on monia variaatioita. Onneksi nettipokerissa kuitenkin säännöt ovat kaikille samat eikä tule epäselvyyksiä yksityiskohtienkaan kodalla kun kone hoitaa hommat! Tietenkin pelaajan on tällöinkin syytä olla selvillä säännöistä, eli on parasta lukea sen pokerihuoneen säännöt jossa aikoo pelata niin ei tuli turhia virheitä. Tässä käsiteltyjä sääntöjä käytetään ainakin PartyPokerissa (varmista kuitenkin myös pokerihuoneen sivuilta säännöt mahdollisten muutosten varalta!) Tosin pokerikäsien arvojärjestys tuskin on muuttunut 😉

  Pakka ja pokerikäsi

  Pokeria pelataan pakalla, joka koostuu 52 kortista. Nämä kortit jaetaan neljään maahan, joissa jokaisessa on 13 arvoa. Maat ovat samanarvoisia. Ts. yksikään maa ei ole toista arvokkaampi. Pokerissa ässä on korkein kortti ja 2 (kakkonen) matalin. Ässää voidaan kuitenkin käyttää matalana korttina suoran 5432A muodostamiseksi.

  Pokerikäsi koostuu viidestä kortista, ja kaikki pokerikädet luokitellaan yhteen monista kategorioista kuten väri, suora tai kaksi paria. Pelaaja, jolla on arvokkain käsi, voittaa.

  Värisuora:

  varisuora

  Viisi peräkkäistä korttia samaa maata.

  Tasapelin sattuessa: Suoran korkein kortti ratkaisee voittajan.

  Paras mahdollinen värisuora on kuningasvärisuora, joka muodostuu ässästä, kuninkaasta, kuningattaresta, jätkästä ja kympistä, jotka kaikki ovat samaa maata. Mikään käsi ei voita kuningasvärisuoraa.

  Neloset:

  pokerikasi-neloset

  Neljä samanarvoista korttia ja yksi muu kortti(“apukortti” tai “kikkeri”).